UTBILDNINGEN

Vad ingår?

 • 3 veckors teoretisk & praktisk kvalitetsutbildning
 • Studiematerial
 • Boende 3 veckor i Ayia Napa
 • Flairkurs Basic (påbyggnad finns som tillval) (värde 300kr)
 • Betyg, diplom och referenser
 • Rabatter på mat och dryck under kursens gång
 • Möjlighet till arbete i Ayia Napa

Övriga förmåner?

 • VIP-kort (värde 1400 SEK)
 • Beachparty
 • Strandaktiviteter
 • Gemensamma utgångar
 • Avslutningsmiddag och fest


Scandinavian Bar Academy utbildar dig till en internationell bartender. Bartenderutbildningen sker på svenska men vi tar emot elever fåra hela Norden. En treveckorsutbildning med fokus på kunskap, kvalité & service. Inga förekunskaper krävs!

Under utbildningen kommer du gå igenom alla grundläggande moment för att bli en bartender av högsta klass. Förutom teoretisk lära om diverse spritsorter och kundpsykologi så kommer du även att praktisera fysiskt både på barskolan men även på en bar eller nattklubb. Under praktiken sätts dina färdigheter på prov för att du ska få en uppfattning hur det är att arbeta som bartender.

Med SBA kommer du att bli legitimerad bartender och därmed kunna jobba i vilken bar som helst. Efter avklarad utbildning och praktik kommer vi även att erbjuda jobb på Cypern om intresset finns från din sida. Allt för att du så snart som möjligt ska börja din resa inom bartenderyrket.

Största delen av utbildningen sker på de populära barerna Grabbarna Grus och Café del Mar där går man igenom både de teoretiska och praktiska delarna.

SBA är unika genom att erbjuda exklusiva praktikplatser på flertalet skandinaviska barer och nattklubbar i Ayia Napa.

Boendet sker i lägenheter med nära avstånd till skolan. Kökspentry för enklare måltider finns och balkong eller markterass finns med varje lägenhet.

SBA är mycket mer än bara en utbildning, det är ett äventyr med garanterade minnen för livet. Väl under utbildningen träffar du på många människor i form av både turister när du praktiserar men också de som jobbar på de olika barerna och nattklubbarna på orten. Man får vänner för livet och just därför väljer majoriteten av våra elever att stanna kvar efter utbildningen då dom vid den tidpunkten fått en uppfattning om vad Ayia Napa har att erbjuda men också för att man kommer när så många personer på plats.

Under din vistelse i Ayia Napa kommer du få möjlighet att ta del av många upplevelser. Havsgrottor, stränder i världsklass, event som barrundor och partybåt och mycket mer. Läs mer om våra aktiviteter i Ayia Napa HÄR!

MOMENT

Nedan kan du läsa om de moment vi kommer att gå igenom under kursen gång

Utrustning

Du lär dig att hantera en bartenders alla verktyg. Att bemästra de mest vanliga verktygen är en viktig del av bartenderyrket då dessa används till olika sorters drinkar och cocktails.

1-2

 

Baruppställning

Du får lära dig att ställa upp baren inför ett arbetspass. Att ha sin station redo och anpassat efter dina egna avseenden gör dig både till en snabbare men också säkrare bartender.

2v2jls1

Alkohollära

Här ges en utförlig genomgång om bland annat alkoholens historia och dess tillverkning.

Hygien

Renlighet bakom baren är en extremt viktig faktor, både för din och kundernas skull.

Personlig hygien och renlighet är en självklar förutsättning för att arbeta som bartender. Vi går därför igenom hur du på bästa sätt förbereder dig inför ditt arbetspass.

DSC_7538

Etikett

Att ha respekt för sin arbetsplats är en viktig del av att vara bartender, här får du lära dig om etikett bakom baren.

BARSKOLA14

Dekoration

För att ge kunden det lilla extra är dekoration av stor betydelse. Du får lära dig dekorering av olika cocktails och drinkar, varför dem dekoreras som dem gör och vilken dekoration som tillhör vilken drink.

c700x420

Mixologi

Här lär du dig att blanda drinkar. Denna del av utbildningen lär dig principerna för mixologi, hur du bygger en drink i lager/nivåer. Du kommer att få lära dig fler än 100 av de populäraste drinkarna/cocktailsen. Detta för att kunna erbjuda kunden en högklassig service med ett brett urval av drinkar och cocktails.

BARSKOLA15

Speed mixing och speed pouring

Välkommen till en av det mest uppskattade momenten, speedmixing och speedpouring. I den här delen av bartenderutbildningen lär du dig att förbereda ett flertal drinkar snabbt och exakt utan att behöva använda dig utav mätmått. I krogmiljö krävs snabbhet och precision för att tillfredsställa kundernas önskemål på snabbast sätt.

BARSKOLA4

 

Kundservice

Du lär dig att ge effektiv, tillmötesgående och framförallt trevlig service. En nöjd kund kommer tillbaka, en nöjd kund ger dricks och en nöjd kund sprider ett gott ord om din bar. Vi går även igenom hur man hanterar berusade gäster.

DSC_6979-3

 

Flaring

Vi kommer även lära dig hur workingflair går till. Det betyder att du lär dig att showa i baren samtidigt som du blandar drinkar. Genom att lära dig att flaira blir du en unik bartender som garanterar kundnöjdhet samt att det blir en upplevelse att beställa av just dig. Det finns möjlighet att gå extra flairlektioner.

BARSKOLA28

 

Praktik

Du kommer att få praktisera på någon av de populära skandinaviska ställena Grabbarna Grus eller Blue Moon Bar. Vi samarbetar enbart med de bästa och största barerna och klubbarna för att kunna ge dig en så bra praktik som möjligt! När du börjar din praktik får du träffa alla som jobbar där, vi går igenom vilka regler som gäller på just det stället och vad de har för sortiment. Du blir även tilldelad en handledare som du kommer jobba sida vid sida med under din praktik. Vi är unika genom att erbjuda praktik till alla våra barskolelever.

Praktik ökar möjligheter till jobb både på orten och utanför orten.

BARSKOLA5

 

Serveringstillstånd

Vi kommer gå igenom de olika regler och lagar som gäller i Sverige vid alkoholservering. Du får lära dig att servera alkohol med medvetenhet och vilka lagar som gäller och vad som krävs av dig som bartender för att få servera alkohol.

BARSKOLA12

 

Prov

Under kursen har vi flera delprov som spelar in på ditt slutbetyg. Allt för att se till att du är i fas med din uppläsning och att du har vad som krävs för att bli bartender. Våra lärare hjälper dig alltid till att nå ditt bästa resultat och finns alltid där under praktik och under lektionerna. 

BARSKOLA23